. . . Archiv blogu . . . . . Má láska zpívá! . . . . . A ne jenom jedna! . . . . . Malá spamerská hra tady ~_^d
. . . Scriptum o Advíku: TADY . . . . . Starý blog: TADY . . . . . Kuroblog: TADY . . . . . WANTED!
. . . Pro přidání komentáře vyber "Název a URL" a vepiš Nick a adresu svého blogu, popř. jiných stránek.

Aion

pondělí 15. listopadu 2010

Akikon 2010

No, tak sem doma z druhýho conu, na kterým sem v životě byl.

Akikon bych nazvala "zbytky advíku", protože ze 4 místností byly ve dvou přednášky, v jedný hry a v poslední burza věcí, kupodivu přesně těch stejných, jako na Advíku.

Abych to zase neshazovala, líbilo se mi tam... Potkala sem spoustu starých známých atd a ty přednášky se mi taky líbily. Dokonce tam byla jedna o sérii her Touhou, takže už konečně vim víc, aniž bych si musela vlízt na Wiki.

Docela vtipnej byl ten nehoráznej spací chaos - lidi byli buď vzhůru celou noc, nebo se vůbec nedostali nahoru ke spacáku, nebo tam vydrželi tak půl noci. Pár lidí spalo v tělocvičně celou noc a to dokonce ve svým spacáku, ale vážně, tolik jich zas nebylo XD

Já osobně sem šla spát po poslední přednášce ve 23:30. Tělocvična měla tvrdou podlahu, byla zima a kolem chrápali asi tři chlapi. Navíc přišly ve dvě ráno Thea a nějaká její kámoška a povídaly si... No nic, ve tři sem se vyhrabala z pelechu, pod noční košili se žirafou sem si natáhla černý tesilky, na hřbet mikinu a do ruky Wawu, jako rekvizitu.

Dole v hale sem našla Nephalu ve společnosti několika individií a chvíli tam oxidovala. V půl čtvrtý sem šla na noční promítání neoficiálního dílu Touhou anime a pak zase zpátky do haly. Já i Nephala sme nakonec spaly na gauči, kterej byl v hlavní hale v části, která sloužila jako restaurace(byly to takový ty gauče kolem stolu, ale jako velmi zajímavě tvarovaná postel se to dalo taky. A ty Moshimoshi polštářky byly prostě morfenomenální!) Wawu mi zabrala Neph, takže ze tří plyšáků, co sem si přivezla sebou, sem nespala ani s jednim.

Usnula sem kolem pátý po tom, co sem si asi hodinu povídala s jedněma holkama, co tam seděly, a spala sem až do osmi. Ráno sem se zkulturnila a šla ještě na dvě přednášky a pak už sem balila a odcházela na metro.

Poslední přednáška, na kterou sem šla, končila ve 12:30, u Nikol doma sem byla asi tak ve tři. Wau. Po seznámení s rodiči a uvelebení se v Nikolině obejváku mi byl svěřen disk s FInal Fantasy XIII, nerozbalený, ještě v igelitu. Svatost. Rozbalovala sem to s neuvěřitelným požitkem, nejdřív igelit, pak rozevřít obal, cvak, vykouklo na mě DVDčko a manuál a na mě šla extáze. Disk do PSka a už sem si užívala intro na neuveřitelně monstrózní televizi s neuvěřitelnejma barvama. Extáze, přísaham.

Úspěch #1: celkem mi to šlo hrát. Úspěch #2: Nikol se okamžitě zalíbily hned dvě postavy: Vanille a Serah. Když byla možnost hrát za "Vanilku", Nikol mi zabavila řídítka(nebo jak se tomu nadává). Děsnou bžundu měla Nik z "Naděje Estheima" - aneb kdyby měly ty postavy aspoň japonský ména, nebyla by polovina z nich překřtěna do češtiny... XD

Dojela sem někam do půlky Vile Peaks, ale to už byly 4 ráno a šly sme spát. Dostala bych se dál, ale na nějakou chvíli sme si pustily FFX a žasly nad rapidním snížením úrovně grafiky, sice očekávaným, ale z "Macalania Kissing Scene" sme měli z nějakého důvodu děsnou bžundu.

Tohle si nemůžu nechat pro sebe: Nikol hrála FFX když byla hodně mladší a neuměla anglicky. Tzn to tak nějak hrála-nehrála. Spíš utíkala z bitev a postavy má tak trochu slabý("They are suckers" byla toho večera častá hláška). Jak se takhle dostala až na úplnej konec hry jde mimo mě, ale aspoň sme měly toho večera děsnou bžundu... Nej-epičtější bitka v historii Final Fantasy se odehrála v Praze, dne 14.11. v pozdních hodinách nočních z rukou Nikol a za vydatné asistence a morální podpory Kairi.

Pokavaď ještě existujou lidi, co nedohráli FFX, tak tady budou spoilery... XD
Nikol vlezla do "Sin" a prolezla vodní bludiště až k plošince se Save Spherou. Většina fightů skončila útěkem z boje, jinak by to ty postavy nepřežily. Z toho, co sem viděla, sem usoudila, že následující animace bude asi poslední, co Nikol ze hry uvidí. Sejfnula se, vyšla schody. Naskočila animace. Seymour. Nikol začala úpět a nadávat, co tam to pako zase pohledává a kdy to konečně vzdá. Miko začala nebohou hostitelku uklidňovat, že to je poslední Seymour-battle ve hře. (A možná i poslední battle ve hře... XD )

Jak boj vypadal? Šíleně... Nazdařbůh neorganisovaný pokusy o nějakou pořádnou ránu končily oživováním polomrtvých postaviček, jediná Lulu měla ochranu proti ohni, tak chvíli vydržela. Použily sme nějaký Aeony a nechaly si je zabít. Pak sme proti ohnivýmu Seymourovi použili Ifrita a...

Nikol+Kairi: *Sledují Seymoura kouzlit asi desátou Firagu na Ifrita+*
Nikol: "Asi sme ho bugly."
Kairi: *smích* "To bude castit dokud mu nedojde mana."

Nakonec to Seymour vzdal a my ho pak s Ifritovým Overdrivem efektně vrátili na plný zdraví. Tudy cesta nevede. Ještě sme se ujistily, že příkaz Attack u Ifrita dává ne-elementální damage a znova načetly uloženou hru.

Tentokrát sme měly perrrrfektní plán: Použít elementální Aeony jako živej štít proti Seymorovo maniakálnímu castění kouzel a mezitim ho zahrnovat obyčejným útokem, kterej mu ubíral malinko, ale ubíral. Když byl zabitej Ifrit, Lulu práskla do Seymoura jednu Blizzagu a Auron dodal snížení armoru a Yuna už hnala do boje Bahamuta(vodní Aeon jaksi nebyl v prodeji).

Bahamut použil nějakou tu Firagu, když už sme ho měly, a dokonce stihl Overdrive, takže se hodil. A zemřel, mam ten pocit. Seymour se pak vyměnil na led a do akce byla poslána Shiva. Attackem dávala asi největší ťafky a dokonce přežila Seymourův hněv a když se modrovlásek přepnul na blesky, měla nabitej Overdrive a zmizla do bezpečí, nahrazena Ixionem. Ten si taky zabojoval slušně a myslim že to i přežil.

Na druhej oheň sme neměly Ifrita, tak to zařídila Shiva s před-nabitým Overdrivem a Lulu s Rikku, který měly Watergu a Water, i když Rikku byla lepší ve hře na ukulele než v magii... XD Nakonec sme Seymoura zabily a nadšením tancovaly po gauči. Epická bitva, která opravdu neměla obdoby XD
No a je po spoilerech...

V číslech: Nikoliny postavy měly těsně před závěrečnýma boss fightama 1800 až 4200 HP a útok se pohyboval od 500(Rikku, Wakka) přes 1800(Lulu) až po 3000(Tidus, Auron) a výjmečně 6000(Auron).
Kelllyny postavy měly ve stejný fázi hry 9999HP každej a útoky šly taktéž to čtyř devítek. Podobně na tom byly HPčka Aeonů, v útocích měli i o devítku víc(Bahamut). Navíc sem měla projeto cca 4/6 Sphere Grid s každou postavou. Jak se s takovýmhle rozdílem Nikol dostala tak daleko, je mimo mě.  Nikí má můj bezmeznej obdiv O_O

Upustíme od Final Fantasy... spát sme šly ve 2 ráno, vstávaly o 4 hodiny později... Nikol šla do školy (TT_TT Kairi chtěla ještě hráát...) a Kelll na Florenc. Tam sem se sešla s Nephalou a dofrčely sme domů. Myslim že se to vydařilo, v celkovým náhledu.

Musim si sehnat job, už teď mam, slovy Nikol: "o důvod víc aby ses sem zase nakýblovala", abych taky měla za co se do tej Prahy "nakýblovat" na nějakej pařanskej víkend. *poslouchá OST z FFXIII* Nemůžu se dočkáááát....

Oh. PS: až seženu fotky, tak sem nějaký dam. Nephaly foťák odmítl spolupracovat.

8 komentářů:

  1. To máš blbé 8-)) sestřičko Draczek

    OdpovědětVymazat
  2. a) nahoře je návod jak se podepsat
    b) co přesně mam blbý? XD
    c) ono se to v tak pozdní hodinu dostalo na net? zíram XD

    OdpovědětVymazat
  3. Zapoměla si dodat, že po vložení nerozbalenýho CDčka si pronesla, že bychom to neměly rozbalovat, ale vydražit to nějakýmu sběrateli.. *ťuká si na čelo*
    A mimochodem, ty "řídítka" *snaží se nesmát* *vzdala to* ehm...říká se tomu ovladač XDD či controler, pokud chceš tu angličtinu XD
    A ono vůbec moje počešťování stálo za to...Snížek, Světýlko.. XD

    OdpovědětVymazat
  4. já jenom říkala že jestli seš si jistá že mi to dáš do ruky, ale myslim že něco takovýho tam zmíněný je... ono to stejně tady moc lidí nezajímá tak sem to zkrátil.
    tak víš co, já si pamatuju akorát joystick a to vypadá trošku jinak XD
    jo, sem to tam psala - kdyby neměli anglický ména, tak jich půlka nezkončí česky... jen čekam kdy z tebe vypadne "Zoubek" nebo "Tesáček"... to už tě kousnu XDD Na Fang mi nikdo nešahá XD

    OdpovědětVymazat
  5. Když ,,Tesáček se Světýlkem a Vanilkou" zní naprosto sladce ^^

    ,,Zoubkatá svítící vanilka?" <- Havran
    Ehm...

    Nemůžu si akorát odpustit poznámku: Jestli je tohle zkrácený, nechci vidět původní verzi X_X Hlavně Akiconu je v tom článku velmi málo, což mě trošičku mrzí.

    OdpovědětVymazat
  6. grrrrrr...
    půvdní verze je všechno co sme tehdá v tu neděli řekly. a toho akikonu tam moc není, páč se moc říct nedalo.
    Jo, je fakt že o Advíku sem se zmínila o každý přednášce a tak, ale tady mě to opravdu nebavilo... se podívej jak dlouho trvalo než na ten článek vůbec někdo narazil, ještě aby si ho přečet a nedej-bohy - okomentoval!

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, tesáček už jsem už na jazyku měla taky, ale bylo mi jasný, že by to byla poslední věc, co bych kdy řekla XD

    OdpovědětVymazat